Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Łatwy przepis na chałkę, którą się piecze w automacie do chleba. Ja ustawiam na nim opcję „lekkie pieczywo”.
Składniki:
- 3/4 szklanki (180 ml) mleka
- 2 jajka
- 3 łyżki margaryny
- 3 szklanki (400 g) mąki chlebowej
- 1/4 szklanki (50 g) cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki włożyć do pojemnika automatu do chleba w kolejności podanej przez producenta.
2Wybrać opcję „chleb podstawowy” i „lekka skórka”. Wcisnąć przycisk „start”.
Porcja dla:
12 osób