Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
Rozsmakowałam się w sosach chutney. Przygotowanie zabiera niewiele czasu, a później ten aromatyczny dodatek do mięs wzbogaci niejedno danie!
Składniki:
- 500 g pomidorów, obranych i pokrojonych w kostkę
- 100 g posiekanej cebuli
- 50 g rodzynek
- 150 g cukru
- 125 g białego octu winnego
- 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki oprócz jabłka wymieszać w garnku i dusić na średnim ogniu przez 30 minut.
2Jabłko obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka, dusić przez kolejne 30 minut. Przekładać do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i przechowywać w lodówce.
Porcja dla:
4 osób