Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

Ciasto francuskie z filetem z kurczaka i pieczarkami.

Składniki:

  • 1 duża cebula, posiekana
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 podwójny filet z kurczaka, pokrojony w kostkę
  • 6 dużych pieczarek, pokrojonych w plasterki

Przygotowanie:

1Zeszklij na rozgrzanym oleju cebulę, dodaj czosnek, a następnie dodaj pokrojony w kostkę filet z kurczaka i pieczarki. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

2Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

3Zdejmij wszystko z ognia. Ciasto francuskie przekrój na pół po długości i nałóż na nie gotowy farsz. Następnie rozkawałkuj żółty ser i połóż na dwóch kawałkach ciasta. Zawiń ciasto jak gołąbka i włóż do nagrzanego piekarnika na około 15 minut, do zarumienienia. I już gotowe smacznego:)

Porcja dla:

2 osób