Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Bardzo prosty przepis z kilkoma składnikami. Raz dwa się ją przygotowuje, a potem tylko piecze. Lubię tę cukinię na kolację.
Składniki:
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 2 średnie cukinie
- 200 g gotowanej szynki, drobno posiekanej
- 1 łyżeczka mieszanych ziół (świeżych lub mrożonych)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
2Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać nasiona i wyrzucić je.
3Wyskrobać miąższ i posiekać. Wymieszać miąższ z szynką, serem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem.
4Włożyć cukinie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i napełnić nadzieniem. Piec przez 30 minut.
Porcja dla:
4 osób