Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
160 min.
160 min.
Są takie chwile, i zdrowotne i przy dbaniu o linię, że wszelkie duszone, a nie smażone, mięsa jeść trzeba. Duszone polędwiczki wieprzowe są i zdrowe i smakowite!
Składniki:
- 0,5 kg polędwicy wieprzowej
- sól i pieprz do smaku
- majeranek
- 100 ml wody
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki masła
Przygotowanie:
1Mięso wymyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym.
2Posypać mięso solą, pieprzem, majerankiem i odstawić na 2 godziny do lodówki.
3Po wyjęciu mięsa z lodówki pokroić je na paski i rozbić tłuczkiem.
4Do rondelka wlać wodę, dodać olej i masło, dodać polędwiczki i dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Porcja dla:
4 osób