Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
50 min.
50 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Smaczny, prosty i tani obiad dla całej rodziny – filet z dorsza pieczony z marchewką, cebulą i pomidorami.
Składniki:
- 500 g filetu z dorsza
- 500 g marchewki
- 300 g cebuli
- majonez do smaku
- 1-2 pomidory pokrojone w plasterki
- 3 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie:
1Filet pokroić na kawałki, obsmażyć na rozgrzanym oleju i odłożyć na bok.
2Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć marchewkę przez kilka minut aby lekko zmiękła, a następnie dodać cebulę i smażyć jeszcze przez kilka minut.
3W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ryby, następnie marchewkę z cebulą, znów rybę i znów marchewkę. Każdą warstwę posmarować lekko majonezem. Na wierzch ułożyć warstwę pomidorów.
4Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 30 minut.
Porcja dla:
4 osób