Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
100 min.
Całkowity czas:
120 min.

Bardzo lubię przygotowywać te roladki. Farsz z papryki, cebuli i ogórków kiszonych z mięsem mielonym sprawia, że te roladki to pyszny i sycący obiad dla całej rodziny.

Składniki:

  • 6 sznycli wieprzowych
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 czerwone cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 kg mielonej wieprzowiny

Przygotowanie:

1Sznycle lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.

2Cebulę, paprykę i ogórki drobno posiekać, można też rozdrobnić je w malakserze. Wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić solą i pieprzem.

3Musztardę wymieszać z curry i smarować rozbite sznycle. Nałożyć porcję warzyw z mięsem i zwijać roladki. Zabezpieczyć wykałaczką.

4Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki na złoty kolor, podlać bulionem i dusić pod przykryciem przez około 1,5 godziny.

5Śmietanę wymieszać z mąką, dodać kilka łyżek gorącego sosu z duszenia, rozprowadzić i wlać z powrotem do sosu. Wymieszać i gotować przez kilka minut, aż zgęstnieje.

Porcja dla:

6 osób