20 min.
100 min.
120 min.
Bardzo lubię przygotowywać te roladki. Farsz z papryki, cebuli i ogórków kiszonych z mięsem mielonym sprawia, że te roladki to pyszny i sycący obiad dla całej rodziny.
Składniki:
- 6 sznycli wieprzowych
- sól i pieprz do smaku
- 2 czerwone cebule
- 1 czerwona papryka
- 2 ogórki kiszone
- 1/2 kg mielonej wieprzowiny
Przygotowanie:
1Sznycle lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
2Cebulę, paprykę i ogórki drobno posiekać, można też rozdrobnić je w malakserze. Wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić solą i pieprzem.
3Musztardę wymieszać z curry i smarować rozbite sznycle. Nałożyć porcję warzyw z mięsem i zwijać roladki. Zabezpieczyć wykałaczką.
4Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki na złoty kolor, podlać bulionem i dusić pod przykryciem przez około 1,5 godziny.
5Śmietanę wymieszać z mąką, dodać kilka łyżek gorącego sosu z duszenia, rozprowadzić i wlać z powrotem do sosu. Wymieszać i gotować przez kilka minut, aż zgęstnieje.
Porcja dla:
6 osób