Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
135 min.
Całkowity czas:
150 min.

Pyszny przepis na soczysty i aromatyczny schab. Duszony w warzywach z dodatkiem szałwii, rozmarynu i czosnku – sukces gwarantowany!

Składniki:

  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łodyga selera naciowego, posiekana
  • 3 listki szałwii, posiekane
  • 1 gałązka rozmarynu, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, posiekany

Przygotowanie:

1W dużym garnku wymieszać cebulę z selerem, szałwią, rozmarynem, czosnkiem i oliwą. Rozgrzać na dużym ogniu i smażyć schab ze wszystkich stron przez 15 minut. Na końcu oprószyć solą.

2W niewielkiej ilości gorącej wody rozmieszać musztardę. Dodać do garnka, wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu odwracając schab.

3Gotowy schab pokroić w plastry. Do garnka dodać śmietanę i wymieszać, aby powstał jednolity sos. Polać schab i podawać.

Porcja dla:

4 osób