Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Ten szpinak z ziemniakami i kotletem lub rybą komponuje się w pyszny obiad.
Składniki:
- 1 kg świeżego szpinaku
- 1 łyżka masła klarowanego
- 3-4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka maggi
- 2 jajka
- 1 łyżka śmietany
Przygotowanie:
1Szpinak umyć, osuszyć i poszatkować. Na patelni roztopić masło i dodać szpinak.
2Dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i maggi. Dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
3Jajka wymieszać ze śmietaną i dodać do szpinaku. Dokładnie wymieszać i chwilę smażyć, aż masa się zetnie.
Porcja dla:
3 osób