Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Ten szpinak z ziemniakami i kotletem lub rybą komponuje się w pyszny obiad.

Składniki:

  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 3-4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka maggi
  • 2 jajka
  • 1 łyżka śmietany

Przygotowanie:

1Szpinak umyć, osuszyć i poszatkować. Na patelni roztopić masło i dodać szpinak.

2Dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i maggi. Dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

3Jajka wymieszać ze śmietaną i dodać do szpinaku. Dokładnie wymieszać i chwilę smażyć, aż masa się zetnie.

Porcja dla:

3 osób