Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Przepis ten pochodzi z Teksasu. Zmieniałam go i udoskonalałam przez lata, aż stał się łatwy i szybki do przygotowania, a wszystkie składniki mam zwykle pod ręką. Często daję ją w prezencie moim krewnym.
Składniki:
- 2 puszki (po 400 g) pomidorów w kawałkach
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
- 1/2 limonki
- 1 łyżeczka soli
- 35 g (1/4 szklanki) konserwowych zielonych papryczek chili pokrojonych w plasterki (lub tylko do smaku)
- 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
Przygotowanie:
1Włożyć pomidory, cebulę, czosnek, sok z limonki, sól, zielone papryczki chili i kolendrę do blendera lub miski robota kuchennego i miksować na niskich obrotach do uzyskania ulubionej konsystencji.
Porcja dla:
16 osób