Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Pyszny farsz do naleśników i nie tylko. Można go również użyć do faszerowania pieczarek.
Składniki:
- 60 dkg świeżych pieczarek
- 3 łyżki oleju
- 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
- sól i pieprz do smaku
- 15 dkg żółtego sera
- pęczek zielonej pietruszki
Przygotowanie:
1Obrane lub umyte pieczarki pokroić w plasterki i dać na patelnię na rozgrzany olej wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dusić aż z pieczarek odparuje woda. Dodać przyprawy do smaku.
2Gdy przypieczone pieczarki ostygną, dodać starty na grubej tarce żółty ser i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę.
3Dokładnie wszystko wymieszać i farsz jest gotowy do nakładania do naleśników.
Porcja dla:
10 osób