Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Pyszny farsz do naleśników i nie tylko. Można go również użyć do faszerowania pieczarek.

Składniki:

  • 60 dkg świeżych pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 15 dkg żółtego sera
  • pęczek zielonej pietruszki

Przygotowanie:

1Obrane lub umyte pieczarki pokroić w plasterki i dać na patelnię na rozgrzany olej wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dusić aż z pieczarek odparuje woda. Dodać przyprawy do smaku.

2Gdy przypieczone pieczarki ostygną, dodać starty na grubej tarce żółty ser i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę.

3Dokładnie wszystko wymieszać i farsz jest gotowy do nakładania do naleśników.

Porcja dla:

10 osób