Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Cienkie plastry soczystej wołowiny w pomidorowym sosie z dodatkiem czosnku i oregano to wspaniały obiad dla miłośników mięsa!
Składniki:
- oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku, przekrojone na pół
- 400 ml passaty
- 1 łyżeczka oregano
- 1 szczypta soli
- świeżo zmielony pieprz do smaku
- 600 g wołowiny pokrojonej w cienkie plastry
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1Oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i smażyć, aż uwolni aromat. Dodać passatę i oregano i zagotować. Doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
2Dodać mięso, przykryć i gotować przez 5 minut. Plastry wołowiny odwrócić na drugą stronę i gotować przez kolejne 5 minut.
3Podawać z sosem posypane pietruszką.
Porcja dla:
4 osób