Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Bardzo prosty przepis na faszerowane jajka, które są bardzo efektowne i idealnie nadają się na podjęcie gości.
Składniki:
- 8 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy
- 2 łyżki czerwonego kawioru
- koperek
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo (7-10 minut), a następnie zalać zimną wodą i obrać.
2Przekroić każde jajko wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść w głębokim talerzu, dodając majonez, musztardę i koperek.
3Nałożyć masę żółtkową do białek, a na wierzchu ułożyć trochę kawioru.
Porcja dla:
16 osób