Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Bardzo prosty przepis na imprezę na Halloween – smaczne, zawsze się udają, a wyglądają ekstra! Jajka faszerowane udekorowane oliwkami, które wyglądają jak pająki.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1-2 łyżki majonezu lub sosu tatarskiego
  • odrobina musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • 12 czarnych oliwek bez pestek

Przygotowanie:

1Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka.

2Żółtka dokładnie wymieszać widelcem z majonezem, musztardą i przyprawami. Nałożyć łyżeczką do wydrążonych jajek.

3Oliwki przekroić wzdłuż na pół. 12 połówek ułożyć na nafaszerowanych jajkach – to będą brzuchy pająków.

4Pozostałe 12 połówek pokroić w paski (po 4 z każdej połówki), a następnie te paski przekroić w poprzek na pół.

5Z paseczków ułożyć po 4 nóżki z każdej strony oliwki (pająki mają 8 nóg).

Porcja dla:

12 osób