Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo prosty przepis na imprezę na Halloween – smaczne, zawsze się udają, a wyglądają ekstra! Jajka faszerowane udekorowane oliwkami, które wyglądają jak pająki.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1-2 łyżki majonezu lub sosu tatarskiego
- odrobina musztardy
- sól i pieprz do smaku
- 12 czarnych oliwek bez pestek
Przygotowanie:
1Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka.
2Żółtka dokładnie wymieszać widelcem z majonezem, musztardą i przyprawami. Nałożyć łyżeczką do wydrążonych jajek.
3Oliwki przekroić wzdłuż na pół. 12 połówek ułożyć na nafaszerowanych jajkach – to będą brzuchy pająków.
4Pozostałe 12 połówek pokroić w paski (po 4 z każdej połówki), a następnie te paski przekroić w poprzek na pół.
5Z paseczków ułożyć po 4 nóżki z każdej strony oliwki (pająki mają 8 nóg).
Porcja dla:
12 osób