Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Te krokieciki zawsze robią furorę na imprezach towarzyskich. Pikantny farsz mięsno-warzywny zawinięty w placuszki z mąki kukurydzianej. Do podania należy przygotować sos sojowy.
Składniki:
- 125 g mąki pszennej
- 50 g mąki kukurydzianej
- 450 ml wody
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
1Mąkę pszenną wymieszać z kukurydzianą. Cały czas mieszając dodawać wodę, aż powstanie gładkie lejące się ciasto.
2Na patelni rozgrzać olej i smażyć cienkie placki przez 2-3 minuty. Po usmażeniu przykryć je wilgotną ściereczką.
3Wołowinę zrumienić na patelni. Odłożyć na bok.
4Pokrojone pieczarki i warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wymieszać z mięsem, doprawić solą, pieprzem i chili.
5Na każdy placek nakładać farsz i zwijać formując krokieciki. Podawać z sosem sojowym.
Porcja dla:
6 osób