Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

Te krokieciki zawsze robią furorę na imprezach towarzyskich. Pikantny farsz mięsno-warzywny zawinięty w placuszki z mąki kukurydzianej. Do podania należy przygotować sos sojowy.

Składniki:

  • 125 g mąki pszennej
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 450 ml wody
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie:

1Mąkę pszenną wymieszać z kukurydzianą. Cały czas mieszając dodawać wodę, aż powstanie gładkie lejące się ciasto.

2Na patelni rozgrzać olej i smażyć cienkie placki przez 2-3 minuty. Po usmażeniu przykryć je wilgotną ściereczką.

3Wołowinę zrumienić na patelni. Odłożyć na bok.

4Pokrojone pieczarki i warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wymieszać z mięsem, doprawić solą, pieprzem i chili.

5Na każdy placek nakładać farsz i zwijać formując krokieciki. Podawać z sosem sojowym.

Porcja dla:

6 osób