Czas przygotowania:
60 min.
60 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
120 min.
120 min.
Farsz przygotowuję z karkówki i ryżu, zawijam w liście kapusty włoskiej i duszę do miękkości. Wspaniałe danie na każdą okazję.
Składniki:
- 1 główka kapusty włoskiej
Przygotowanie:
1Kapustę wrzucić do wrzącej wody i chwilę gotować. Delikatnie oddzielić liście.
2Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
3Karkówkę zmielić razem z cebulą, dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Mięso wymieszać z ryżem.
4Zawijać farsz w liście kapusty. Gołąbki układać ciasno w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Podlać odrobiną wody, posypać wegetą. Dodać smalec i gotować przez około 1 godzinę.
Porcja dla:
6 osób