Czas przygotowania:
60 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
120 min.

Farsz przygotowuję z karkówki i ryżu, zawijam w liście kapusty włoskiej i duszę do miękkości. Wspaniałe danie na każdą okazję.

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej

Przygotowanie:

1Kapustę wrzucić do wrzącej wody i chwilę gotować. Delikatnie oddzielić liście.

2Ryż ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.

3Karkówkę zmielić razem z cebulą, dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Mięso wymieszać z ryżem.

4Zawijać farsz w liście kapusty. Gołąbki układać ciasno w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Podlać odrobiną wody, posypać wegetą. Dodać smalec i gotować przez około 1 godzinę.

Porcja dla:

6 osób