Czas przygotowania:
02 min.
02 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
22 min.
22 min.
Potrawa bajecznie prosta by się wydawało, ale zadziwiła mnie sąsiadka spotkana w warzywniaku, która widząc, że kupuję woreczek z bobem spytała: „A jak się to przyrządza?”… Bób gotuję się tak:
Składniki:
- 500 g bobu
- 1 łyżeczka soli
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki masła
Przygotowanie:
1Bób wypłukać i wrzucić na gotującą się, osoloną wodę. Dodać wypłukany pęczek koperku.
2Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu przez ok. 20 minut, do miękkości bobu.
3Można roztopić masło i polać nim bób na talerzu, ale wystarczy go jedynie posolić i zjeść ze smakiem.
Porcja dla:
6 osób