Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
150 min.

Soczyste grillowane udka kurczaka w akompaniamencie młodych ziemniaków, kukurydzy i sałatki ze świeżych warzyw.

Składniki:

  • 6 udek kurczaka bez skóry
  • 1 łyżka zgniecionego świeżego korzenia imbiru
  • 1 łyżka sosu z czarnej fasoli z czosnkiem
  • 1 łyżęczka oleju sezamowego
  • mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Włożyć udka do miski i dodać imbir, sos z czarnej fasoli, olej sezamowy i pieprz. Dobrze wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki i marynować przez 2 godziny.

2Grillować w średniej temperaturze aż kurczak przestanie być różowy, ale wciąż będzie soczysty, około 20 minut, przewrócić raz na drugą stronę.

Porcja dla:

2 osób