Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
150 min.
150 min.
Soczyste grillowane udka kurczaka w akompaniamencie młodych ziemniaków, kukurydzy i sałatki ze świeżych warzyw.
Składniki:
- 6 udek kurczaka bez skóry
- 1 łyżka zgniecionego świeżego korzenia imbiru
- 1 łyżka sosu z czarnej fasoli z czosnkiem
- 1 łyżęczka oleju sezamowego
- mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Włożyć udka do miski i dodać imbir, sos z czarnej fasoli, olej sezamowy i pieprz. Dobrze wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki i marynować przez 2 godziny.
2Grillować w średniej temperaturze aż kurczak przestanie być różowy, ale wciąż będzie soczysty, około 20 minut, przewrócić raz na drugą stronę.
Porcja dla:
2 osób