Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Szybka i zdrowa przystawka! Można ją przygotować według uznania – wymieszć na gładką, jednolitą masę, albo pozostawić kawałki awokado i pomidorów. Najlepiej smakuje podawana z chipsami z tortilli. Zobacz nasz film video z tym przepisem!
Składniki:
- 3 awokado – wydrążone i rozgniecione widelcem
- 1 limonka
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
- 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 łyżeczka wyciśniętego przez praskę czosnku
- 1 szczypta mielonego pieprzu kajeńskiego
Przygotowanie:
1Wycisnąć sok z limonki.
2W średniej misce wymieszać awokado z sokiem i solą.
3Dodać cebulę, kolendrę, pomidory i czosnek, i wymieszać.
4Doprawić pieprzem kajeńskim.
5Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Można serwować od razu po przygotowaniu.
Porcja dla:
4 osób