Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
210 min.
210 min.
Całkowity czas:
230 min.
230 min.
Gulasz węgierski z autentycznego węgierskiego przepisu. Jest w nim dużo papryki w proszku i oczywiście są ziemniaki!
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 duże cebule, posiekane
- 900 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w kostkę
- 1/8 łyżeczki kminku (w całości)
- 1/4 łyżeczki suszonego majeranku
Przygotowanie:
1W dużym garnku na średnim ogniu stopić masło, dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli.
2Dodać wołowinę i zrumienić z każdej strony.
3Dodać kminek, majeranek, czosnek i paprykę. Wlać wodę, zmniejszyć ogień i gotować przez 2,5 godziny na małym ogniu.
4Dodać ziemniaki i gotować jeszcze 45 minut do godziny, aż będą miękkie. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.
Porcja dla:
6 osób