Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
90 min.
90 min.
Całkowity czas:
105 min.
105 min.
Smaczne, sycące danie na chłodne dni – gulasz z wołowiną duszoną z warzywami w sosie własnym. Polecam!
Składniki:
- 500 g wołowiny gulaszowej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 1 cebula, posiekana
- 2 marchewki, starte na tarce
Przygotowanie:
1Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć mąką.
2Na patelni stopić masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka.
3Na patelnię dodać cebulę, marchewkę i paprykę, podsmażyć i przełożyć do garnka.
4Dodać liście laurowe, sól i pieprz, całość zalać wodą i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dodać więcej wody.
Porcja dla:
4 osób