Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
90 min.
Całkowity czas:
105 min.

Smaczne, sycące danie na chłodne dni – gulasz z wołowiną duszoną z warzywami w sosie własnym. Polecam!

Składniki:

  • 500 g wołowiny gulaszowej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 marchewki, starte na tarce

Przygotowanie:

1Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć mąką.

2Na patelni stopić masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka.

3Na patelnię dodać cebulę, marchewkę i paprykę, podsmażyć i przełożyć do garnka.

4Dodać liście laurowe, sól i pieprz, całość zalać wodą i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dodać więcej wody.

Porcja dla:

4 osób