Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
To wspaniały przepis na hummus w ilości w sam raz na duże przyjęcie. Dodatek tofu sprawia, że hummus jest łagodny i kremowy. Można dodać tyle czosnku, ile goście zaakceptują!
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 2 puszki (po 430 g) ciecierzycy, odsączonej z zalewy
- 225 g tofu
- 3 cytryny
- 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1W blenderze zmiksować czosnek z ciecierzycą, tofu, sokiem z cytryny, pietruszką i tahini. Dodać imbir, pieprz i tamari, zmiksować na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli jest za gęsty, dodać odrobinę wody.
Porcja dla:
40 osób