Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Smaczny, prosty i szybki sposób na przygotowanie steku z ryby – tutaj miecznik, ale każda ryba o zwartym mięsie będzie pasować!

Składniki:

  • 4 steki z miecznika
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
  • 2 łyżki kaparów
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki z ryby przez 6 minut, raz odwracając. Przełożyć na półmisek. Oprószyć solą i pieprzem.

2Na patelnię dodać natkę, oregano i kapary, smażyć przez minutę. W razie konieczności dodać więcej oleju. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Sosem polać rybę i podawać.

Porcja dla:

4 osób