Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Smaczny, prosty i szybki sposób na przygotowanie steku z ryby – tutaj miecznik, ale każda ryba o zwartym mięsie będzie pasować!
Składniki:
- 4 steki z miecznika
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
- 2 łyżki kaparów
- sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki z ryby przez 6 minut, raz odwracając. Przełożyć na półmisek. Oprószyć solą i pieprzem.
2Na patelnię dodać natkę, oregano i kapary, smażyć przez minutę. W razie konieczności dodać więcej oleju. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Sosem polać rybę i podawać.
Porcja dla:
4 osób