Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Smaczny przepis na sycące niedzielne śniadanie – krewetki, pieczarki i papryka usmażone z jajkiem. Można doprawić ziołami wedle upodobania.
Składniki:
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 ząbek czosnku wyciśniety przez praskę
- 100 g krewetek
- 3 pieczarki, pokrojone w kostkę
- 1/2 papryki, pokrojonej w kostkę
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i krewetki, smażyć przez 3-4 minuty cały czas mieszając. Odłożyć na bok.
2Na patelnię dodać pieczarki i paprykę, smażyć przez kilka minut. Dodać krewetki, wymieszać.
3Jajko roztrzepać z białkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać całość na patelni. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
4Przed podaniem posypać ziołami.
Porcja dla:
2 osób