Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Smaczny przepis na sycące niedzielne śniadanie – krewetki, pieczarki i papryka usmażone z jajkiem. Można doprawić ziołami wedle upodobania.

Składniki:

  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 ząbek czosnku wyciśniety przez praskę
  • 100 g krewetek
  • 3 pieczarki, pokrojone w kostkę
  • 1/2 papryki, pokrojonej w kostkę

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i krewetki, smażyć przez 3-4 minuty cały czas mieszając. Odłożyć na bok.

2Na patelnię dodać pieczarki i paprykę, smażyć przez kilka minut. Dodać krewetki, wymieszać.

3Jajko roztrzepać z białkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać całość na patelni. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.

4Przed podaniem posypać ziołami.

Porcja dla:

2 osób