Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Wszyscy uwielbiają takie dania we włoskim stylu. Pyszne nadziewane pierożki tortellini polane sosem z dodatkiem szynki parmeńskiej.

Składniki:

  • 1 opakowanie (250 g) tortellini z mięsem
  • 25 g masła
  • 100 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w cienkie paski
  • 200 g śmietany kremówki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki startego parmezanu

Przygotowanie:

1W dużej ilości osolonej wody gotować tortellini przez 8 minut. Odcedzić.

2Na patelni roztopić masło. Dodać szynkę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.

3Tortellini dodać do sosu, doprawić gałką, posypać parmezanem – gotowe!

Porcja dla:

3 osób