Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Wszyscy uwielbiają takie dania we włoskim stylu. Pyszne nadziewane pierożki tortellini polane sosem z dodatkiem szynki parmeńskiej.
Składniki:
- 1 opakowanie (250 g) tortellini z mięsem
- 25 g masła
- 100 g szynki parmeńskiej, pokrojonej w cienkie paski
- 200 g śmietany kremówki
- sól i pieprz do smaku
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 3 łyżki startego parmezanu
Przygotowanie:
1W dużej ilości osolonej wody gotować tortellini przez 8 minut. Odcedzić.
2Na patelni roztopić masło. Dodać szynkę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
3Tortellini dodać do sosu, doprawić gałką, posypać parmezanem – gotowe!
Porcja dla:
3 osób