Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Wspaniała przystawka nie tylko na świąteczny stół. Jajka nadziewane krewetkami i zapieczone na rumiano.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mleka

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Wymieszać z majonezem i czosnkiem.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

3Bułkę tartą wymieszać z mlekiem i dodać do żółtek. Dodać natkę, sól i pieprz.

4Krewetki ugotować i posiekać. Dodać do żółtek, wymieszać i nakładać do połówek białek.

5Na każdej połówce ułożyć odrobinę masła i piec w gorącym piekarniku przez 10 minut.

Porcja dla:

4 osób