Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Wspaniała przystawka nie tylko na świąteczny stół. Jajka nadziewane krewetkami i zapieczone na rumiano.
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
- 2 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki mleka
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać. Przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Wymieszać z majonezem i czosnkiem.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
3Bułkę tartą wymieszać z mlekiem i dodać do żółtek. Dodać natkę, sól i pieprz.
4Krewetki ugotować i posiekać. Dodać do żółtek, wymieszać i nakładać do połówek białek.
5Na każdej połówce ułożyć odrobinę masła i piec w gorącym piekarniku przez 10 minut.
Porcja dla:
4 osób