Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Tradycyjny sposób na faszerowane jajka. Popularna i prosta przystawka – jajka z pieczarkami i cebulką. Zawsze smaczne! Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 150 g pieczarek, drobno posiekanych
  • 1/4 łyżeczki kuminu lub curry
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo.

2Na patelni podsmażyć cebulę na oleju.

3Jajka obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem i wymieszać z cebulą, pieczarkami, kuminem i majonezem.

4Połówki jajek napełniać nadzieniem.

Porcja dla:

4 osób