Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Tradycyjny sposób na faszerowane jajka. Popularna i prosta przystawka – jajka z pieczarkami i cebulką. Zawsze smaczne! Zobacz nasz przepis video z tym daniem!
Składniki:
- 4 jajka
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 150 g pieczarek, drobno posiekanych
- 1/4 łyżeczki kuminu lub curry
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo.
2Na patelni podsmażyć cebulę na oleju.
3Jajka obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem i wymieszać z cebulą, pieczarkami, kuminem i majonezem.
4Połówki jajek napełniać nadzieniem.
Porcja dla:
4 osób