Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ostatnio przygotowałam te jajka na imprezę i były naprawdę pyszne. Nie mam woreczka dekoratorskiego, ani cierpliwości do takich rzeczy, ale dekorowanie tych jajek udało mi się przy pomocy zwykłego woreczka. Nie wyglądało to aż tak profesjonalnie, ale w końcu nie jestem szefem kuchni!
Składniki:
- 4 jajka na twardo
- 1 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka mocnej musztardy
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
1Jajka obrać i przekroić na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i przecisnąć przez sito. Wymieszać z majonezem i musztardą. Wmieszać szczypiorek, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
2Nadzienie przełożyć do woreczka, odciąć róg i wyciskać wprost do zagłębień w białkach. Posypać szczypiorkiem.
Porcja dla:
4 osób