Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

To bardzo ŁATWY przepis. Mój syn nie cierpi kapusty, ale tę potrawę wcina jak szalony. Może być niskokaloryczna, jeśli użyje się mielonego mięsa indyka i chudą kiełbasę. Nikt nie poczuje różnicy.

Składniki:

  • 450 g mielonej wołowiny
  • 450 g wędzonej kiełbasy, pokrojonej na 0,5 cm plasterki
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku, posiekanego

Przygotowanie:

1W dużym garnku na zupę, na dużym ogniu, wymieszać mieloną wołowinę z wędzoną kiełbasą, cebulą, selerem i czosnkiem. Gotować, aż mięso się równomiernie przybrązowi. Wmieszać kapustę, pomidory, wodę i ryż. Doprawić solą czosnkową. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować przez 35 do 40 minut, lub do momentu gdy ryż będzie miękki.

Porcja dla:

6 osób