Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
„Śniadaniowa klasyka w nowej odsłonie :)” Ania Starmach
Składniki:
- 4 bułki kajzerki
- 8 jajek
- 3 łyżki masła klarowanego
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebulka
- 12 rydzów
- natka pietruszki
Przygotowanie:
1Bułki przekrój, wydrąż środki i podpiecz w piekarniku.
2Na jednej patelni przygotuj jajecznicę, a na drugiej rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż umyte wcześniej i osuszone rydze.
3Kajzerki nafaszeruj jajecznicą, wymieszaną z pietruszką. Na wierzchu ułóż rydze. Podawaj od razu 😉
Porcja dla:
4 osób