Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

„Śniadaniowa klasyka w nowej odsłonie :)” Ania Starmach

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
  • 8 jajek
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 12 rydzów
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

1Bułki przekrój, wydrąż środki i podpiecz w piekarniku.

2Na jednej patelni przygotuj jajecznicę, a na drugiej rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż umyte wcześniej i osuszone rydze.

3Kajzerki nafaszeruj jajecznicą, wymieszaną z pietruszką. Na wierzchu ułóż rydze. Podawaj od razu 😉

Porcja dla:

4 osób