Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Prosty, smaczny sposób na kiełbasę, która będzie doskonale pasować do dań z grilla i na imprezie. Kiełbasa jest marynowana w cudownie słodkiej i kwaśnej zalewie. Im dłużej się ją marynuje, tym lepiej!
Składniki:
- 1 kg kiełbasy, pociętej na kawałki wielkości 2,5 cm
- 900 ml sosu żurawinowego z całą żurawiną
- 500 ml sosu barbecue
Przygotowanie:
1Podsmażyć kiełbasę na rumiano w dużej patelni na średnim ogniu.
2Do wolnowaru włożyć podsmażoną kiełbasę, dodać żurawinę i sos barbeque. Ustawić wolnowar na niską temperaturę. Dusić mieszaninę przynajmniej przez 1 godzinę. Podawać na ciepło.
Porcja dla:
15 osób