Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Ostrożnie podchodziłam do tego przepisu – kotlety z z jajek? A jednak! I to jakie smaczne. 😉 Polecam!

Składniki:

  • 6 jajek
  • 150 ml mleka
  • 50 g sera żółtego
  • 50 g szynki
  • 1 bułka

Przygotowanie:

15 jajek ugotować na twardo i wystudzić.

2Bułkę namoczyć w mleku, po nasiąknięciu odcisnąć.

3Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

4Natkę drobno posiekać.

5Jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

6Szynkę drobno pokroić, dodać jajka, natkę, surowe jajko, odciśniętą bułkę, sól i pieprz.

7Uformowane kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złocisty kolor.

Porcja dla:

4 osób