Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Ostrożnie podchodziłam do tego przepisu – kotlety z z jajek? A jednak! I to jakie smaczne. 😉 Polecam!
Składniki:
- 6 jajek
- 150 ml mleka
- 50 g sera żółtego
- 50 g szynki
- 1 bułka
Przygotowanie:
15 jajek ugotować na twardo i wystudzić.
2Bułkę namoczyć w mleku, po nasiąknięciu odcisnąć.
3Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
4Natkę drobno posiekać.
5Jajka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
6Szynkę drobno pokroić, dodać jajka, natkę, surowe jajko, odciśniętą bułkę, sól i pieprz.
7Uformowane kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złocisty kolor.
Porcja dla:
4 osób