Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Pyszny przepis dla miłośników owoców morza – młode ziemniaczki z dodatkiem kalmarów i zielonej fasolki. Doskonała kombinacja!

Składniki:

  • 4-5 młode ziemniaki
  • 1 cebula
  • 500 g kalmarów
  • 2 łyżki masła
  • 300 g zielonej fasolki
  • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
  • 100 g parmezanu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Ziemniaki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę posiekać.

2Kalmary opłukać i pokroić w pierścienie.

3Na patelni rozpuścić masło i smażyć cebulę z ziemniakami przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać fasolkę i smażyć przez kolejne kilka minut, aż ziemniaki będą miękkie.

4Dodać kalmary i czosnek, wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, posypać parmezanem i podawać.

Porcja dla:

4 osób