Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pyszny przepis dla miłośników owoców morza – młode ziemniaczki z dodatkiem kalmarów i zielonej fasolki. Doskonała kombinacja!
Składniki:
- 4-5 młode ziemniaki
- 1 cebula
- 500 g kalmarów
- 2 łyżki masła
- 300 g zielonej fasolki
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
- 100 g parmezanu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ziemniaki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę posiekać.
2Kalmary opłukać i pokroić w pierścienie.
3Na patelni rozpuścić masło i smażyć cebulę z ziemniakami przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać fasolkę i smażyć przez kolejne kilka minut, aż ziemniaki będą miękkie.
4Dodać kalmary i czosnek, wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, posypać parmezanem i podawać.
Porcja dla:
4 osób