Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Bardzo smaczne mięsne klopski, które można przyrządzić z dowolnego mięsa – drobiowe, wieprzowe, mieszane, zawsze się udają, a dodatkowo kryją w sobie porcję warzyw i ser feta!

Składniki:

  • 0,5 kg dowolnego mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka, posiekana
  • 1 por, posiekany
  • 1/4 łyżeczki bazylii
  • 1/4 łyżeczki oregano

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

2W misce wymieszać mięso z pokrojonymi warzywami. Dodać przyprawy, jajko i musztardę, i wymieszać na jednolitą masę.

3Do masy dodać ser i wymieszać. Formować małe kuleczki i układać na papierze do pieczenia.

4Piec przez 15-20 minut.

Porcja dla:

4 osób