Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Bardzo smaczne mięsne klopski, które można przyrządzić z dowolnego mięsa – drobiowe, wieprzowe, mieszane, zawsze się udają, a dodatkowo kryją w sobie porcję warzyw i ser feta!
Składniki:
- 0,5 kg dowolnego mięsa mielonego
- 1 czerwona papryka, posiekana
- 1 por, posiekany
- 1/4 łyżeczki bazylii
- 1/4 łyżeczki oregano
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
2W misce wymieszać mięso z pokrojonymi warzywami. Dodać przyprawy, jajko i musztardę, i wymieszać na jednolitą masę.
3Do masy dodać ser i wymieszać. Formować małe kuleczki i układać na papierze do pieczenia.
4Piec przez 15-20 minut.
Porcja dla:
4 osób