Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Kilka lat temu zbierając jabłka z dziećmi zapragnąłem jakiegoś nowego pomysłu na danie. Chciałem wykorzystać jabłka i ten przepis wypadł doskonale. Wszystkim bardzo smakuje!
Składniki:
- 30 ml oleju roślinnego
- 80 g posiekanej cebuli
- 4 kotlety schabowe bez kości
- 1/2 łyżeczki soli
- czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C.
2Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Przełożyć na talerzyk.
3Na patelni obsmażyć kotlety z obu stron.
4Ułożyć kotlety w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem.
5Na kotletach ułożyć jabłka i przykryć podsmażoną cebulą.
6W miseczce wymieszać cukier z gorczycą, goździkami i wodą. Polać tym kotlety.
7Piec przez 30-45 minut.
Porcja dla:
4 osób