Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Pyszne, chrupiące smażone krążki cebulowe w pikantnej, lekkiej panierce. Idealne jako zakąska do piwa i na imprezy. Można też użyć jako dodatek do dania głównego – najlepiej pasuje do steka i frytek. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Składniki:
- 1 duża biała cebula
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 1 szczypta soli
- olej roślinny do smażenia
Przygotowanie:
1Olej rozgrzać w głębokiej patelni lub w garnku.
2W miseczce wymieszać mąkę z przyprawami.
3Cebulę pokroić w cienkie krążki lub w piórka.
4Obtoczyć krążki cebuli w mące z przyprawami. Strząsnąć nadmiar panierki. Smażyć w gorącym oleju na rumiano. Dobrze odsączyć i podawać.
Porcja dla:
4 osób