Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
15 min.

Pyszne, chrupiące smażone krążki cebulowe w pikantnej, lekkiej panierce. Idealne jako zakąska do piwa i na imprezy. Można też użyć jako dodatek do dania głównego – najlepiej pasuje do steka i frytek. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

Składniki:

  • 1 duża biała cebula
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1 szczypta soli
  • olej roślinny do smażenia

Przygotowanie:

1Olej rozgrzać w głębokiej patelni lub w garnku.

2W miseczce wymieszać mąkę z przyprawami.

3Cebulę pokroić w cienkie krążki lub w piórka.

4Obtoczyć krążki cebuli w mące z przyprawami. Strząsnąć nadmiar panierki. Smażyć w gorącym oleju na rumiano. Dobrze odsączyć i podawać.

Porcja dla:

4 osób