Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

To kremowy i niezwykle lekki dressing. Najważniejsze to użyć ręcznego blendera, aby zmiksować wszystkie składniki. Dodawać do ulubionej sałatki.

Składniki:

  • 100 ml oleju roślinnego
  • 2 łyżki musztardy dijońskiej
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • suszona bazylia lub rozmaryn (opcjonalnie)
  • woda do rozcieńczenia dressingu (w razie potrzeby)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Zmiksować wszystkie składniki za pomocą ręcznego blendera. Przechowywać w dużym słoiku w lodówce, aż do czasu użycia. W lodówce można go przechowywać od 2 tygodni.

Porcja dla:

30 osób