Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
05 min.
05 min.
To kremowy i niezwykle lekki dressing. Najważniejsze to użyć ręcznego blendera, aby zmiksować wszystkie składniki. Dodawać do ulubionej sałatki.
Składniki:
- 100 ml oleju roślinnego
- 2 łyżki musztardy dijońskiej
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 200 ml oliwy z oliwek
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- suszona bazylia lub rozmaryn (opcjonalnie)
- woda do rozcieńczenia dressingu (w razie potrzeby)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Zmiksować wszystkie składniki za pomocą ręcznego blendera. Przechowywać w dużym słoiku w lodówce, aż do czasu użycia. W lodówce można go przechowywać od 2 tygodni.
Porcja dla:
30 osób