Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
60 min.

Proste i pyszne szaszłyki z krewetek. Aromatyczne dzięki marynacie z czosnku i cytryny i grillowane do perfekcji!

Składniki:

  • 16 krewetek
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku, wyciśniete przez praskę
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

14 drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie na 30 minut. Dzięki temu nie będą się przypalać.

2Krewetki obrać i odżyłować, zostawiając ogon.

3Wycisnąć sok z cytryny i wymieszać go z czosnkiem i oliwą. Dodać krewetki i marynować przez 30 minut.

4Rozgrzać grill.

5Krewetki nadziać na patyczki. Grillować przez 3-5 minut z każdej strony, aż zrobią się różowe.

Porcja dla:

4 osób