Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Proste i pyszne szaszłyki z krewetek. Aromatyczne dzięki marynacie z czosnku i cytryny i grillowane do perfekcji!
Składniki:
- 16 krewetek
- 1 cytryna
- 2 ząbki czosnku, wyciśniete przez praskę
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
14 drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie na 30 minut. Dzięki temu nie będą się przypalać.
2Krewetki obrać i odżyłować, zostawiając ogon.
3Wycisnąć sok z cytryny i wymieszać go z czosnkiem i oliwą. Dodać krewetki i marynować przez 30 minut.
4Rozgrzać grill.
5Krewetki nadziać na patyczki. Grillować przez 3-5 minut z każdej strony, aż zrobią się różowe.
Porcja dla:
4 osób