Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
140 min.
140 min.
Zupełnie niedawno przekonałam się do krewetek – to pyszne, proste do przygotowania, a wykwintne danie idealne na przystawkę lub danie główne z sałatką i ryżem.
Składniki:
- 500 g surowych krewetek tygrysich
- 1 duży pęczek pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 300 ml oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1Krewetki oczyścić. Pietruszkę posiekać. W misce wymieszać krewetki z pietruszką, czosnkiem, solą, pieprzem i łyżką oliwy. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
2W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać krewetki i smażyć przez 7-9 minut.
3Uwaga: jeśli krewetki są już ugotowane (są różowe) trzeba je smażyć krócej – 3-4 minuty wystarczą.
Porcja dla:
4 osób