Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Wspaniałe danie łączące krewetki z zielonymi szparagami i sosem pesto. Błyskawiczne i wyjątkowo smaczne.

Składniki:

  • 500 g świeżych szparagów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 500 g krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pesto
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Szparagi opłukać. Od każdego szparaga odłamać zdrewniałą końcówkę, łodygę pokroić go na 3 kawałki.

2Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażać szparagi przez 5 minut, cały czas mieszając.

3Krewetki obrać pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.

4Krewetki dodać na patelnię i smażyć przez 3 minuty. Dodać czosnek i pesto, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 2 minuty.

Porcja dla:

4 osób