Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Wspaniałe danie łączące krewetki z zielonymi szparagami i sosem pesto. Błyskawiczne i wyjątkowo smaczne.
Składniki:
- 500 g świeżych szparagów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 500 g krewetek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pesto
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Szparagi opłukać. Od każdego szparaga odłamać zdrewniałą końcówkę, łodygę pokroić go na 3 kawałki.
2Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażać szparagi przez 5 minut, cały czas mieszając.
3Krewetki obrać pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
4Krewetki dodać na patelnię i smażyć przez 3 minuty. Dodać czosnek i pesto, dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 2 minuty.
Porcja dla:
4 osób