Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Pyszne, aromatyczne placki cukiniowo-ziemniaczane z dużą iloscią świeżych ziół. Przyprawy można dostosować według upodobania, a świeże zioła zastąpić suszonymi.
Składniki:
- 1 duża cukinia
- 2 ziemniaki
- 100 g sera żółtego, startego
- 2 jajka
- 5 łyżek mąki kukurydzianej
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub pszennej
Przygotowanie:
1Cukinię i ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Odstawić aby puściły sok, a następnie odcisnąć. Dodać pozostałe składniki i zioła, wymieszać na jednolitą masę.
2Na patelni rozgrzać olej i smażyć niewielkie placki z obu stron na złoty kolor.
Porcja dla:
6 osób