Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Jest to prosta metoda grillowania całych kolb kukurydzy. Kukurydza będzie bardzo smaczna i miękka.

Składniki:

  • 6 kolb kukurydzy
  • 6 łyżek masła o temperaturze pokojowej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać grill do wysokiej temperatury i lekko posmarować ruszt olejem.

2Liście kukurydzy odsunąć od kolby i usunąć jedwabiste nici. Położyć na kolbie 1 łyżkę masła, posypać solą i pieprzem i z powrotem naciągnąć liście.

3Zawinąć każdy kaczan szczelnie w folię aluminiową i położyć na przygotowanym grillu. Piec około 30 minut, obracając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie miękka.

Porcja dla:

6 osób