Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Jest to prosta metoda grillowania całych kolb kukurydzy. Kukurydza będzie bardzo smaczna i miękka.
Składniki:
- 6 kolb kukurydzy
- 6 łyżek masła o temperaturze pokojowej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać grill do wysokiej temperatury i lekko posmarować ruszt olejem.
2Liście kukurydzy odsunąć od kolby i usunąć jedwabiste nici. Położyć na kolbie 1 łyżkę masła, posypać solą i pieprzem i z powrotem naciągnąć liście.
3Zawinąć każdy kaczan szczelnie w folię aluminiową i położyć na przygotowanym grillu. Piec około 30 minut, obracając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie miękka.
Porcja dla:
6 osób