Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
55 min.

Ten grillowany kurczak po libańsku jest tak prosty, że musi się udać! Smakuje wyśmienicie sam, albo w chlebku pitta, z hummusem, kapustą pekińską, piklami, ostrą papryką, i czymkolwiek, co akurat jest pod ręką!

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka

Przygotowanie:

1Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Piersi kurczaka przełożyć do miski i zalać marynatą. Odstawić na 30 minut.

2Rozgrzać grill albo piekarnik na funkcji „grill”. Wyjąć kurczaka z marynaty i piec na grillu (lub w piekarniku pod grillem) aż się dobrze zrumieni i stanie się chrupiący, pamiętając, aby go odwrócić na drugą stronę. Wylać pozostałą marynatę. Aby sprawdzić, czy kurczak jest gotowy zawsze odkrawam kawałek (i sama go zjadam).

Porcja dla:

4 osób