Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
75 min.

Dla amatorów cukinii dzisiaj danie, które nadaje się na obiad jak i kolację. Nazwałam je z mężem cukinia a la meksykano.

Składniki:

  • 2-3 filety z kurczaka
  • pieprz, sól
  • słodka papryka
  • naturalna nowalijka bez soli (Smaki Świata)
  • margaryna Kasia lub olej rzepakowy do smażenia
  • cebula
  • pomidory
  • papryka w dowolnym kolorze

Przygotowanie:

1Mielimy filety i podsmażamy na tłuszczu doprawiając przyprawami.

2Kroimy w kosteczkę cebulę, pomidory, paprykę i ogórki i podsmażamy, również dodając przyprawy.

3Do tych warzyw dodajemy podsmażonego kurczaka, kukurydzę, fasolę i czosnek.

4Cukinie dokładnie myjemy. Przecinamy na pół, wydrążamy ze środka miąższ, a następnie posypujemy je pieprzem i solą.

5Wypełniamy farszem, posypujemy żółtym serem wcześniej startym na tarce o grubych oczkach.

6Tak przygotowane cukinie wkładamy do żaroodpornego naczynia, do którego na dno wlewamy trochę wody.

7Umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 minut, aż cukinie będą miękkie.

8Podajemy dekorowane keczupem i majonezem.

Porcja dla:

3 osób