Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Szybkie, proste i smaczne danie, które idealnie pasuje na obiad w środku tygodnia, kiedy brakuje nam czasu na coś skomplikowanego.

Składniki:

  • 500 g kurczaka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 3-4 pomidory

Przygotowanie:

1Kurczaka pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i zrumienić na maśle ze wszystkich stron.

2Cebulę i pomidory posiekać, dodać do kurczaka i smażyć, mieszając.

3Dodać przecier i bulion.

4Pieczarki podgotować w oddzielnym rondelku w niewielkiej ilości wody. Ułożyć na wierzchu kurczaka. Całość gotować przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.

5Podawać z ryżem lub kaszą, posypane posiekaną natką pietruszki.

Porcja dla:

4 osób