Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
To doskonała alternatywa dla nudnego puree z ziemniaków. Można je podawać do mięs, ryb… a nawet do przegrzebków. Pychota!
Składniki:
- 250 g ziemniaków
- 400 g korzenia selera
- 250 ml śmietany 18%
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W dużym garnku doprowadzić do wrzenia osoloną wodę.
2Ziemniaki i seler umyć, obrać i pokroić w kostkę.
3Wrzucić warzywa do wrzątku i gotować przez ok. 30 minut, aż będą miękkie.
4Porządnie odcedzić, utłuc, a następnie wmieszać śmietanę.
5Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.
Porcja dla:
6 osób