Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
To jedna z ulubionych potraw moich domowników. Szybka, prosta i smaczna. Sama wpadłam na pomysł takiej panierki i jej proporcje można dostosować według uznania. Dodać więcej lub mniej sera, lub inną przyprawę. Zawsze smakuje!
Składniki:
- 1/2 szklanki (60 g) bułki tartej
- 1/2 szklanki (60 g) startego parmezanu
- 2 łyżki przyprawy włoskiej
- 1 jajko, rozrzepane
- 5 filetów z piersi kurczaka
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni.
2W misce wymieszać bułkę tartą z przyprawą włoską i parmezanem. Filety z kurczaka zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w mieszaninie z bułką tartą. Układać w naczyniu żaroodpornym.
3Piec przez 30-35 minut, do momentu, aż wypływające soki będą przejrzyste. Na 5 minut przed końcem pieczenie odwrócić filety na drugą stronę.
Porcja dla:
5 osób