Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
To jest mój ulubiony przepis na nóżki (lub udka) z kurczaka – pieczone w panierce z parmezanu. Podawać ze świeżą sałatką i warzywami.
Składniki:
- 12 nóżek (pałek) z kurczaka
- 160 g startego sera parmezan
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 205 stopni C.
2W płytkiej miseczce wymieszać ser, sól i pieprz. W osobnej miseczce dobrze roztrzepać jajko. Obtoczyć kurczaka w jajku, a następnie w serze.
3Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, aż kurczak się ładnie przyrumieni.
Porcja dla:
6 osób