Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
55 min.

To jest mój ulubiony przepis na nóżki (lub udka) z kurczaka – pieczone w panierce z parmezanu. Podawać ze świeżą sałatką i warzywami.

Składniki:

  • 12 nóżek (pałek) z kurczaka
  • 160 g startego sera parmezan
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 205 stopni C.

2W płytkiej miseczce wymieszać ser, sól i pieprz. W osobnej miseczce dobrze roztrzepać jajko. Obtoczyć kurczaka w jajku, a następnie w serze.

3Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, aż kurczak się ładnie przyrumieni.

Porcja dla:

6 osób