Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Leczo w całkiem innej wersji – z ziemniakami i z gotowym sosem ze słoika. Dla tych, którzy zaczynają przygodę w kuchni lub po prostu nie mają czasu.
Składniki:
- 6 dużych młodych ziemniaków, nieobranych, pokrojonych w kostkę
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 duża cebula, posiekana
- 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
Przygotowanie:
1W dużym garnku o grubym dnie smażyć ziemniaki z czosnkiem na maśle, często mieszając, aby czosnek się nie przypalił.
2Dodać cebulę, paprykę, kiełbasę, pomidory, sos, paprykę w proszku i wodę.
3Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 20-30 minut).
Porcja dla:
8 osób