Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Leczo w całkiem innej wersji – z ziemniakami i z gotowym sosem ze słoika. Dla tych, którzy zaczynają przygodę w kuchni lub po prostu nie mają czasu.

Składniki:

  • 6 dużych młodych ziemniaków, nieobranych, pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 duża cebula, posiekana
  • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę

Przygotowanie:

1W dużym garnku o grubym dnie smażyć ziemniaki z czosnkiem na maśle, często mieszając, aby czosnek się nie przypalił.

2Dodać cebulę, paprykę, kiełbasę, pomidory, sos, paprykę w proszku i wodę.

3Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 20-30 minut).

Porcja dla:

8 osób