Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
1480 min.
1480 min.
Czy robiliście kiedykolwiek przetwory z cebuli? Koniecznie spróbujcie ten nietypowy przepis na marynowane cebule.
Składniki:
- 1,5 kg małych cebulek
- 1 litr wody
- 3 łyżki soli
- kilka gałązek koperku
- kilka ziaren pieprzu
- estragon
Przygotowanie:
1Cebule obrać i obgotować w mocno osolonej wodzie do średniej miękkości. Odcedzić i włożyć do zimnej osolonej wody (z 1 łyżką soli). Odstawić na 1 dobę.
2Po tym czasie cebulki opłukać zimną wodą i włożyć je do słoiczków. Dodać koperek, pieprz i estargon.
3Zagotować składniki na zalewę i wlać do słoiczków z cebulą. Zakręcić szczelnie i odstawić w chłodne miejsce.
Porcja dla:
3 osób